slodown.dk

Top 15: Bedste Fantasy Bøger

Billede: Canva.com
Udgivet d. 21.05.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Mangler du en god fantasy bog? Fantasy er en genre, der normalt udspiller sig i alternative universer, og er den grund fiktive. Man kan dog ofte drage store paralleller til den virkelige verden. To af de mest kendte fantasy bøger er Ringenes Herre og Harry Potter.

Vi har lavet en liste med 15 af de fantasy bøger vi har mest nært. Så hvis du mangler lidt inspiration til din næste bog, kan du højst sandsynlig finde en formidabel fantasy bog på herinde.

De bedste fantasy bøger

Det er selvfølgelig altid subjektivt, når det kommer til, hvor god man synes en bog er. Især når det gælder fantasy. Det er desværre ikke alle der forstår sig helt på denne fantastiske genre, der ofte kræver lidt ekstra fantasi og indlevelse, før man virkelig kan sætte bøgerne og universerne i et virkeligt perspektiv.

Vi er så privilegerede, at de fleste af bøgerne på listen er en hel serie i sig selv.

Her er vores bud på 15 af de bedste fantasy bøger

 1. Ringenes Herre af J.R.R. Tolkien
 2. Game of Thrones af George R.R. Martin
 3. Harry Potter af J.K Rowling
 4. Dragonlance krøniker af Margaret Weis og Tracy Hickman
 5. Hobbitten af J.R.R. Tolkien
 6. Narnia-fortællingerne af C.S. Lewis
 7. Det Gyldne Kompas af Philip Pullman
 8. Twilight-sagaen af Stephenie Meyer
 9. The Witcher af Andrzej Sapkowski og Przemys?aw Tru?ci?ski
 10. Det mørke tårn af Stephen King
 11. Eragon af Christopher Paolini
 12. Troldmanden fra Oz
 13. Farseer-trilogy af Robin Hobb
 14. Ovanienprofetierne af Lene Dybdahl
 15. Outlander-serien af Diana Gabaldon

Ja, der er kunne sagtens nævnes mange flere gode fantasy bøger end dette. Vi har prøvet at have de mest kendte med på listen + en dansk forfatter sneg sig ind mellem alle de prominente og kendte fantasy forfattere.

Medmindre du er kæmpe fantasy fan, så har du sikkert ikke læst mange af bøgerne på listen, men du kender sikkert til dem alligevel. Flere af dem er nemlig enten filmatiseret som biograffilm eller lavet som serie.

Ofte gør disse bøger sig også rigtig godt ud på film, da bøgerne danner grundlag for nogle universer, som er så komplekse, at de fleste manuskriptforfattere ikke selv ville komme på sådan en fortælling.


Derfor er der tit noget helt specielt ved at se en fantasy film, der stammer fra nogle af de mindst lige så fantastiske bøger.

Tak til ZenseHome

Vi vil gerne afrunde artiklen med at sende et tak til ZenseHome. Det gør vi fordi, at uden støtte havde publiceringen af denne artikel ikke været en mulighed. ZenseHome er en dansk virksomhed, der hjælper private og virksomheder med at få et intelligent hjem. Giv deres hjemmeside et visit, hvis du kunne tænke dig at lære mere om, hvad smart belysning er.