slodown.dk

Hvad Er En E-bog? Få Hele Bogreolen Online

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 10.08.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Bøger har været en kilde til viden og udvikling igennem snart to årtusinder. Fælles for bøgerne i hele denne periode er, at de stort set ikke har ændret format - lige indtil e-bogen kom.

E-bogen har i den grad vendt op og ned på udgivelsen af bøger og givet en meget lettere adgang til viden over alt i verden. Men hvad er en e-bog?

E-bog - Din elektroniske bog

En e-bog er en elektronisk udgave af en bog, som du kan læste digitalt. Hvilket filformat en e-bog udgives i, varierer, men du kan læse dine e-bøger på alt fra mobiltelefoner til tablets og computere. Stort set alt med en skærm. Der findes endda særlige e-bogsenheder som Kindle, som stort set udelukkende gør sig som e-bogslæser.

E-bogens historie går helt tilbage til 1930. Udviklingen har løbende taget til op gennem det 20. århundrede, men det var for alvor først i 1990'erne, at e-bøgerne stille og roligt begyndte at vinde indpas verden over.

Den helt store revolution kom i takt med den teknologiske udvikling indenfor mobiltelefoner og tablets, der gjorde det muligt at læse bøger på disse mobile enheder.

Udviklingen har betydet, at de fleste nye bogudgivelser i dag udgives både i den klassiske printform men også som e-bøger. Typisk er e-bøgerne billigere, da de har en lavere produktionsomkostning. Det har også medført, at langt flere forfattere nu selv kan udgive bøger, da udgivelsen af e-bøger stiller langt færre krav til tilknytning til forlag.

Som man kender det med film og musik kan man også få tjenester, hvor du lan låne eller leje e-bøger, som du så kan læse online.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af spændende elektronik som fx et bluetooth headset, keyboards eller noget så besynderligt som en smart metaldetektor til den nysgerrige sjæl.