slodown.dk

Hvor Mange Ord Læser Man I Minuttet? Her Er Gennemsnittet

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 10.09.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Hvor hurtigt kan du læse denne artikel? Kan du læse den på cirka et minut, så læser du med en ganske god læsehastighed, for den gode læsehastighed blandt danskere er på godt 300 ord i minuttet.

Læser du med en lavere læsehastighed, så kan du opleve, at du kan støde i problemer, hvis du for eksempel skal tage en videregående uddannelse. Her vil mængden af læsestof nemlig kræve, at du læser med et højt gennemsnit - og forstår hvad du læser.

God og dårlig læsehastighed

Hvor mange ord du læser i minuttet er afgørende for, hvor lang tid du for eksempel tager om at læse et kapitel i en bog, en artikel eller bare hvor hurtig du er til at læse opslag på sociale medier.

Mens 300 ord i minuttet anses for at være en god læsehastighed, så anses mellem 150 og 220 ord i minuttet for at være for langsomt - især hvis der er tale om det i forhold til uddannelser.

Når du når omkring de 200 ord i minuttet, så er du på samme niveau, som talehastigheden er. Når du en læsehastighed, der er under din talehastighed, så vil du opleve, at det er svært at koncentrere dig om at læse, da den indre talestrøm overhaler læsehastigheden. Sker det, så er det svært at holde fokus på at læse, da hjernen kommer i tanke om andre ting.

Læsehastigheden kan øges ved træning, men når du op på for eksempel 500 ord, så har du en hastighed, hvor du næppe læser alle ordene - og husker dem.

Hvis du regner med de 300 ord som udgangspunkt, hvis du altså er en habil læser, så skal du regne med 1-1½ minut pr side, når du læser på dit modersmål. 

Hvor hurtigt ud læser, kan du altid teste ved at tage en læsetest eller ved blot at time dig selv, når du læser en bog.

Tak til avXperten

Vi siger til sidst tak til avXperten for støtten her til indlægget. Find et stort udvalg af moderne elektronik som fx smarte bluetooth headsets, en genial WiFi fotoramme, kabler i alle afskygninger og meget, meget mere.