slodown.dk

Hvordan Låner Man Bøger På Biblioteket?

Billede: Pixabay
Udgivet d. 11.12.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Via bibliotekerne har man i Danmark adgang til en lang række bøger og andre medier, hvor man gratis kan benytte sig af dem.

Her kan man benytte materialet på biblioteket eller ved at låne det med hjem. Hvordan låner man bøger på biblioteket? Se her hvordan du låner bøger på biblioteket.

Sådan låner du bøger på biblioteket

Når du låner bøger via biblioteket, så låner du dem via dit sundhedskort - altså dit gule sygesikringskort. Du skal dog blot være registreret som låner. Det kan du blive gratis.

For at du kan blive registreret som låner, skal du enten henvende dig på biblioteket og bede dem om at hjælpe dig med at blive oprettet. Du skal blot huske ID.

Eller du kan selv gøre det med NemID via dit lokale biblioteks hjemmeside. 

Når du er oprettet som låner, så benytter du blot dit sundhedskort og en af lånemaskinerne på biblioteket, når du ønsker at låne materiale med hjem.

Her foregår det mere eller mindre, som når du anvender selvbetjeningskasserne i supermarkederne. 

Du skal huske at være opmærksom på tidsfristerne for de ting, som du låner. Afleveres de ikke indenfor den fastsatte tidsfrist, så får du pålagt et gebyr. 

Det er dit eget ansvar enten at forlænge låneperioden eller aflevere det lånte materiale til tiden, så du ikke får en "bøde" for at have overskredet tidsgrænsen.

Skiltet øverst viser at teksten på netop denne artikel, var skrevet med økonomisk finansering fra avXperten. Der kan du shoppe et sortiment fra Røgalarm. Herfra siger vi tusind tak.