slodown.dk

Liste: Alle Vinderne Af Det Danske Akademis Store Pris Nogensinde

Udgivet d. 10.02.2020
Skrevet af: Redaktion

Den største anerkendelse og mest fornemme hæder, man som forfatter kan modtage i Danmark, er Det Danske Akademis Store Pris.

Den Store Pris blev indstiftet i 1961 og blev først uddelt hvert år, hvilket dog blev ændret efter 1982, hvor prisen siden er blev uddelt hvert andet år.

Oprindelig var prisen på 50.000 kroner, men blev så sat op til 250.000 kroner i 1998 og 300.000 i 2000, hvilket også er det nuværende beløb.

Prisen gives for et helt forfatterskab til en nulevende forfatter, som over tid har udmærket sig markant.

Ved prisoverrækkelsen i 2018 åbnede Ida Jessen fra Det Danske Akademi sin pristale til modtageren således:

“En gang hvert andet år uddeles Det Danske Akademis Store Pris til en af Danmarks allerbedste nulevende forfattere. Forinden er prismodtageren blevet læst og diskuteret i årevis og har været først på longlist, og så på shortlist, for Akademiet er et af de steder, hvor ordet velfortjent bliver afprøvet og testet helt ud i afkrogene af det pågældende forfatterskabs længde og tyngde. Så når vi overrækker prisen, er det som at se en kamel gå igennem et nåleøje. Et festligt og forløsende øjeblik.”

Herunder følger listen over alle vinderne af Det Danske Akademis Store Pris nogensinde:

Tak til Net2Kompagniet

Denne artikel er lavet med støtte fra Net2Kompagniet. Net2Kompagniet er en af landet bedste leverandører af vinduer, og du kan bl.a. få et topstyret vindue til en god pris.

OM OS