slodown.dk

Rækkefølgen På Bøgerne I A Song Of Ice And Fire - Bestsellerserien Bag Game Of Thrones

Udgivet d. 27.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Der er blevet sagt og skrevet rigtig meget om afslutningen på HBO-serien Game of Thrones, der blev færdig med sin sidste sæson i 2019. Ikke mange fandt seriens afslutning tilfredsstillende og flere krævede, at HBO skulle hyre nye manuskriptforfattere og producere en ny sidste sæson.

Dette kommer nok aldrig til at ske, men til gengæld findes der en løsning, hvis man stadig ikke har læst TV-seriens forlæg; den storsælgende bogserie A Song of Ice and Fire af George R.R. Martin.

For selvom George R.R. Martin var kraftigt involveret i produktionen af TV-serien, så er bogserien kun nået til, hvad der svarer til sæson 5 i TV-serien, og ifølge forfatteren selv, kommer A Song of Ice and Fire ikke til at ende præcis ligesom Game of Thrones.

Så er du en af dem, som vil have en anden afslutning på Game of Thrones, så bør du gå i gang med at læse de bøger, som skabte TV-serien. Rækkefølgen på bøgerne i A Song of Ice and Fire med både dansk og engelsk udgivelsestitel og -år kommer her:

#1 Kampen om tronen (2011)

Originaltitel: A Game of Thrones (1996)

#2 Kongernes kamp (2012)

Originaltitel: A Clash of Kings (1998)

#3 En storm af sværd (2012)

Originaltitel: A Storm of Swords (2000)

#4 Kragernes rige (2013)

Originaltitel: A Feast for Crows (2005)

#5 En dans med drager (2013)

Originaltitel: A Dance with Dragons (2011)

Det vides endnu ikke, hvornår George R.R. Martin vil udkomme med den næste bog i serien, men fans ser frem til den i helt ekstrem grad. Bogen kommer til at hedde The Winds of Winter.

Udover de ovenstående 5 bøger kan man også læse Ild og blod (originaltitel: Fire and Blood) fra 2018, som er en forløber til A Song of Ice and Fire og handler om Targaryen-klanens sagnomspundne fortid.

Tak for støtten

Til denne artikel har vi modtaget støtte fra CARSound Bilstereo, og det vil vi gerne sige mange tak for. CARSound Bilstereo er Danmarks største specialforretning for lyd og underholdning i bilen.